top of page

HIRANO INFO

Maatschappelijke naam: Judoclub Hirano, afgekort Hirano
Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Adres van de maatschappelijke zetel: Houtstraat 4C te 2960 Sint Lenaarts

Adres voor de briefwisseling (secretariaat): Houtstraat 4C te 2960 Sint Lenaarts

Ondernemingsnummer: 0456.789.628

Bankrekeningnummer: BE20 9733 7190 9956

BIC: GKCCBEBB

Aangesloten bij de Vlaamse Judofederatie met nr. 1116

Een beetje geschiedenis

 

In 1975 startte Francois Marien met enkele sportievelingen Judoclub Hirano Brecht. De naam Hirano refereert naar Tokio Hirano die in de jaren 50 het judo introduceerde in België. De eerste trainingen gingen van start  in de sporthal van de gemeentelijke basisschool in Brecht.

10 Jaar later, in 1985 verkregen zij van het toenmalige gemeentebestuur een eigen lokaal op ‘de zolder’.  Dit zorgde ervoor dat de tatami kon blijven liggen. En zo werd de zolder al  snel omgetoverd tot een gezellige dojo met Frans Geerts als hoofdtrainer.

Door de groei van onze judoclub werd in 1996 de judoclub van een feitelijke vereniging omgezet naar een VZW.

In 2008 moesten we onze ‘zolder’ verlaten, de judoclub maakte plaats voor een nieuwe kleuterschool en zo verhuisde Judoclub Hirano Brecht naar Sporthal ‘ De Ring’.  Toch voelden we ons daar al judoclub nooit 100% thuis, de gezellige avonden in de bar op ‘de zolder’ waren niet meer. Zo ging de judoclub op zoek naar een nieuw, eigen, lokaal.

Toen de schuttersvereninging In 2014 afstand nam van hun lokaal in Sint Lenaarts, werd er dan ook niet getwijfeld om dit lokaal om te toveren tot de nieuwe ‘zolder’ en zo gingen we van start met de verbouwingen!. Na heel wat zweet en tranen zijn we in 2015 verhuisd en sinds de eerste dag zijn we er al niet meer weg te slagen! En ook onze leden konden ons nieuwe lokaal appreciëren, zo verdubbelde we onze aantal leden in 3 jaar en werd ook het trainingsaanbod sterk  uitgebreid!

 

De visie van onze club bestaat erin onze judoka’s alle mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen op heel wat verschillende vlakken; motorisch, cognitief, conditioneel... Dit betreft niet enkel de competitiejudoka’s ook hebben we oog voor recreanten, kleuters, veteranen... Voor al deze judoka’s streven wij  ernaar om op maat gemaakte trainingen te geven. Dit doen we met de hulp van gediplomeerde trainers die de focus leggen op kwaliteit en plezier. Daarnaast werken wij ook samen met andere judoclubs om onze competitieve judoka’s de mogelijkheid te geven om zich ten volle te kunnen ontplooien door te trainen met andere judoka’s. Dit zowel op lokaal, provinciaal als regionaal niveau.

 

Met behulp van onze waarden en normen en de inzet van onze judoka’s zijn we erg fier op onze olympiër! Dirk Van Tichelt heeft de basis van judo  in onze club  meegekregen en is uitgegroeid tot een judoka die in ons klein Belgiëlandje het voorbeeld stelt voor heel wat beginnende judoka’s! Sinds 2011 is hij hoofdtrainer geworden van onze club.

 

Naast al deze judogerelateerde trainingen vinden we het aspect ‘fun’ erg belangrijk. Om onze judoclub tot een familie te maken organiseren wij naast de judotrainingen nog tal van activiteiten! Enkele voorbeeldjes: schaatsen, zwemmen, familiedag, barbecue, nieuwjaarsreceptie, fitness...

bottom of page